Nabídka práce na pozici servírky

Do našeho týmu v Miyabi hledáme pracovní posilu na pozici servírky. Nabízíme dobré finanční ohodnocení, práci v mladém kolektivu a také možnost zprostředkování jednoho i více studijních pobytu v Japonsku. Miyabi se svou 21 letou tradicí patří mezi nejstarší japonskou restauraci v Praze. Specializuje se na teplou japonskou kuchyni i na suši a disponuje kapacitou čtyřiceti míst.

Uvítáme novou kolegyni s velkým pracovním nasazením a s chutí učit se novým věcem v oblasti japonské gastronomie a kultury.
Požadujeme:
- vyučení v oboru, nebo min. 2 letou praxi v restauračním provozu
- zájem o rozvoj vlastních dovedností a znalostí
- dobrá znalost AJ, znalost dalšího cizího jazyka vítáná
- profesionální příjemné vystupování
- spolehlivost, flexibilitu
- zodpovědnost
- nekuřák

V případě zájmu o bližší informace se prosím obraťte na e-mail: miyabi@miyabi.cz

Stáže a studijní pobyty v Japonsku

Kryštof je na výměnné praxi v Japonsku - nejprve v lázeňském hotýlku na břehu Japonského moře a zkusí i práci v renomované restauraci v Kyotu. Je čerstvým absolventem kuchařské hotelové školy v Praze, je mu devatenáct let. Poslední dva roky pracoval každý pátek v Miyabi, a po svém pobytu v Japonsku nastoupí v Miyabi jako kuchař. Vede si velice dobře a je naděje, že tento studijní pobyt v zahraničí si brzy zopakuje.

Miyabi tak plní svou tradici jednadvaceti let, totiž že průběžně vysílá nadějné kuchaře na studijní pobyty do spřátelených význačných japonských restaurací v Japonsku a v USA. Naposledy byl kuchař Jára v Japonsku letos v březnu a dubnu, aby se zaměřil na nakládání horských rostlin jako tsukemono.

Nyní se majitelka Miyabi Darja Kawasumiová domlouvá se svými japonskými kolegy na programu pro mladé začínající kuchaře, který by mohl probíhat v rámci sesterských měst Prahy a Kyota. V lednu a únoru by Miyabi měla hostit první dva začínající japonské mladé kuchaře z Kyota.

Abychom mohli z Miyabi někoho doporučit a vyslat, musíme takového uchazeče nejprve poznat. Letos poprvé zahajujeme v Miyabi externí výukový program. Zájemci o studijní výměny mohou být žáci nebo čerství absolventi v oboru gastronomie a hoteliérství.

Vy, co máte zapálení pro obor kuchaře, nenechte si ujít možnost být v oboru skutečně dobří! Japonská kuchyně je vyznamenána organizací UNESCO jako světový poklad. Takové kuchyně jsou na světě jen dvě: francouzská a japonská. Dobrá znalost japonské kuchyně umožní kuchaři uplatnit nabyté schopnosti i v jiných kuchyních, protože se naučí ctít materiál a pomocí chutě umami jej dokáže vyšperkovat do dokonalosti. Kuchař si také zdokonalí svůj um pracovat s kompozicí tvarů, struktur a barev.

Miyabi se zaměřuje i na výchovu těch, kdo chtějí vyniknout v restaurační obsluze. Darja Kawasumiová je mistriní v japonském umění čajového obřadu Sado, jehož etiketa pohostinnosti je nejlepší inspirací přiučit se i jiným aspektům obsluhy, než je to běžné v klasickém západním stylu. Výuku a péči, kterou zájemce v Miyabi dostane, nenalezne nikde jinde v Čechách, než právě v Miyabi.