Novinky

Čajový obřad 555

Čajový obřad 555 03. 05. 2018 20:34

Koná se 14. květa od 19 hodin

Je tomu již 23 let, co Darja Kawasumi otevřela krásnou japonskou restauraci. K výročí Vám uspořádáme čajový obřad s kaiseki menu.

Na čajový obřad za symbolických 555,- (otevíralo se 5. 5. 1995) Vás zve zakladatelka Miyabi Darja Kawasumi.

Podmínkou pro závaznou rezervaci je zaplacení zálohy ve výši 400,- na osobu pro tento výjimečný večer.

Lze zaplatit v hotovosti nebo platební kartou na restauraci, či bankovním převodem. Pro aktuální možnosti rezervací prosíme kontaktujte obsluhující personál. /tel: 296 233 102/

Bonsaje v Trojské botanické zahradě

Bonsaje v Trojské botanické zahradě 03. 05. 2018 11:19

V krásném prostředí japonské zahrady budou jako každoročně k vidění bonsaje významných autorů. Je připraven i bohatý program s japonskou tematikou. Svůj zážitek si můžete umocnit japonským jídlem zprodukce Miyabi. V našem stánku se suši tempurou a jinými dobrotami se těšíme na setkání s Vámi.

Samotná akce se koná od 12. do 20. května. 11. května se koná slavnostní zahájení v 11 hodin.

IKI IKI HARU BENTÓ jarní obentó s sebou

IKI IKI HARU BENTÓ jarní obentó s sebou 03. 04. 2018 15:47

Krokusky, bledulky a všechno kvítí jara je tu! Jaro nás vítá, přivítejme i my jaro! V Miyabi jsme pro vás a vaši jarní náladu vytvořili mimořádně lákavé obentó s sebou a nazvali jej Sakura obentó. A nejen nazvali, i skutečný květ sakury vám do krabičky vkláváme. Jako sakurový pozdrav z Japonska. Také nové jarní dezerty pro vás máme - Sakura kanten a Sakuramoči.

Sakura obentó - Miyabi haru futomaki je plněné suši rýží dvou barev - ta růžová je probarvená červenou řepou. Chuť rolky dokreslí list šiso s pasta z ume slívy a také ochucená kanpjó tykev. Se zelení jara se snoubí lehce spařený špenát ohitaši přelitý dresinkem juzusumiso a vzpomínku na šum moře zajistí řasy hidžiki. Energii a bílkoviny dodá tori karaage, tedy smažené kousky kuřete marinované v zázvoru a ve vege verzi smažené tofu s nastrouhanou bílou ředkví a čerstvým zázvorem se sojovou omáčkou.

Sakura suši obentó - Miyabi haru futomaki a klasické futomaki se špenátem, šítake, ředkví takuan, paprikou a okurkou

Sakura kanten - želatina z řasy se šťávou z citrusu juzu zkrášlená nasoleným kvítkem sakury

Sakuramoči - koláček z moči rýže přepásaný navoněným lístem z japonských sakur, uvnitř s domácí fazolovou hmotou azukian

Výstava JARNÍ KJÓTO 2015 - 2017

Výstava JARNÍ KJÓTO 2015 - 2017 28. 03. 2018 16:39

Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na výstavu fotografií Davida Paroulka, která bude instalována v naší restauraci od 8. dubna do 5. května. Zahájení výstavy proběhne v rámci akce "Jiná tvář Miyabi"

Těšíme se na Vás!