Novinky

Suši večer - 15.listopadu 2018 od 19:00 hod

Suši večer - 15.listopadu 2018 od 19:00 hod 09. 10. 2018 19:43

Japonská restaurace Miyabi si Vás dovoluje pozvat na výroční XIV. suši večer aneb „snězte kolik chcete“ při příležitosti Mezinárodního dne suši ve čtvrtek 15. listopadu 2018 od 19:00 hod

V roce 1972 vyhlásila Celojaponská suši asociace 1. listopad jako Den suši. Podzimní datum nebyl vybrán náhodně. Je již po sklizni rýže a také ryby jsou nejchutnější.

Naši zkušení kuchaři pod vedením Aleše Kužela Vám připraví při této příležitosti prvotřídní suši. Budete moci porovnat rozdíl chutě mezi tuňákem bluefin a yellowfin, lososem aljašským a norským, nabídnout si rybu hamači, orange maki a jalapeňo maki, kamo maki s kachnou a mnoho dalších rolek. Nebudou chybět ani naše originální oblíbené Praha nigiri /viz foto/ s tuňákem marinovaném v černém pivu. Zážitek Vám umocní čirá polévku nimonowan s pečeným mořským vlkem.

V restauraci bude omezený počet míst, proto neváhejte se svojí rezervací. Cena: 1.190,-- Kč

JINÁ TVÁŘ MIYABI  V NEDĚLI 25.LISTOPADU 2018 OD 14:00

JINÁ TVÁŘ MIYABI V NEDĚLI 25.LISTOPADU 2018 OD 14:00 26. 09. 2018 20:32

Přátelé! Posílám pozdrav ze zasněžené Aljašky. Jak je v Čechách? Možná stále hrnete na procházkách parkem hromady listí. Je listopad!

S měsícem listopad nabízím listopadové setkání Jiná tvář Miyabi. Bude to už deváté volné setkání přátel japonské kultury. Přijďte v neděli 25tého listopadu do Miyabi po druhé hodině odpoledne a pak i kdykoliv během odpoledne, podvečera i večera. Obvykle začneme měnit Miyabi zpátky na restauraci někdy po deváté večer.

Budeme mít skvělý program:

  1. Začneme amazake. Je to nápoj z komekódži, který nabírá ve světě na popularitě pro své dobré účinky na naše zdraví. Jakub Šafránek si nechal pro nás poslat z Japonska čistou kódži (kouji) a nacvičuje si, jak se chytrou plísní infikovaná rýže mění v amazake. Já mám v mrazničce taky dva pytlíky komekouji i s návodem, jak na to. S Jakubem se s vámi podělíme o své zkušenosti a poznatky. A třeba se pustíte do výroby taky. Amazake neobsahuje alkohol a mohou ochutnat i děti.
  2. Se sake budeme pokračovat. Pan Martin Šturma z JETRO, člověk znalý sake, si nedávno zajel do Paříže na sake salon a přijde předat dál své zážitky. Přivezl s sebou výjimečná sake - londýnské šumivé sake, sake vyrobené středověkým způsobem spontánního kvašení (bez přidání kvasinek), sake z červené rýže “rose” a organické daiginjo z Kjóta z rýže Bizen Omachi. Ve své prezentaci se bude věnovat tématům jako aktuální čísla dovozu do EU, specifika z účastněných prefektur, výroba sake v EU (Anglie, Španělsko, Francia a Norsko) a aktuální trendy - šumivé sake, stařené sake, moderní sake. Můžete se těšit na ochutnávku. Přineste nějaká jídla, o kterých si myslíte, že by se dobře k sake hodila, a vespolek to zhodnotíme.
  3. Čajový obřad si tentokrát uděláme bondemae. Kdo si chcete vyzkoušet být teishu, promyslete si přípravu. Náčiní připravím.
  4. Kolem šesté hodiny budeme všichni určitě fajn naladění na autorské čtení Martiny Leierové z jejího románu Dům s vypůjčeným výhledem, který v sobě spojuje dramatický příběh s detektivní zápletkou, psychologickou prózu o hledání sebe sama, stejně jako dobrodružné cestování po Japonsku a poznávání jeho bohaté kultury. Martina je novinářka, procestovala značnou část světa a poslední čtyři roky strávila v Tokiu, kde tento román napsala.
  5. Helena Honcoopová připravuje svou novou knížku překladů poezie waka a zasvětí nás do krás této poezie. A jestli zmáte někdo nějaké hezké básně haiku anebo dokonce skládáte a chtěli byste nějaké básně přinést k pozornosti ostatních, určitě vyšetříme čas i na čtení haiku.

Těším se na setkání. Vše krásné! Darja

PODZIMNÍ MENU V MIYABI !

PODZIMNÍ MENU V MIYABI ! 19. 09. 2018 17:51

S podzimem přicházíme s aktualizovanou nabídkou večerních obent s použitím sezóních surovin /dýně, ořechy, houby/. K dispozici i vegetariánská verze obenta. Na závěr si dopřejte dýňové creme brulée nebo sezamovou zmrzlinou. Těšíme se na Vás!

MIYABI HAPPY HOUR NA SUŠI SE SLEVOU 20%

MIYABI HAPPY HOUR NA SUŠI SE SLEVOU 20% 16. 11. 2016 17:54

Objednejte si naše suši z kvalitních čerstvých surovin. Hosomaki, uramaki, nigiri, sašimi či kombinované sety si můžete odnést kamkoliv chcete. Sleva platí pouze v časovém rozmezí 15:00 – 18:00 hod a podmínkou je platba v hotovosti!