Novinky

WAŠOKU A IKEBANA V MIYABI

WAŠOKU A IKEBANA V MIYABI 11. 05. 2017 18:17

neboli zážitkový kurz aranžování jídla a květin se uskuteční v pondělí 5. června od 14.00

Co má společného ikebana a japonská kuchyně wašoku? výsledky obojího jsou krásné kompozice tvarů, struktur a barev!

Pan Maurer říká “nejezte blbě”, my říkáme “jezte s elegancí”.
Aranžování Vás přesvědčí, že vedle krásné květiny budete chtít krásně jíst!

Účastníci kurzu si nejprve vyzkouší aranžování jídel do mističek a talířků a vespolek si prožijí malou přátelskou hostinu v japonském prostředí na rohožích tatami. Pak si stejné umění tvořit krásno zkusí s květinami ve stylu ikebana a čabana (pro čajový obřad).
Wašoku stejně jako japonské aranžování květin jsou výrazem vztahu člověka k přírodě a cestou k tříbení charakteru. Wašoku i květiny jsou meditací pro dobrou duševní rovnováhu.
Cena: 790 Kč

V CENĚ KURZU JE ZAHRNUTÝ OBĚD A ČAJ S POSEZENÍM NA TATAMI ROHOŽÍCH Inspiraci lze načerpat také 3.6. na výstavě ikebany v Průhonicích.

Podmínkou pro závaznou rezervaci je zaplacení zálohy ve výši 300 Kč (nebo celé částky) na osobu. Lze zaplatit v hotovosti nebo platební kartou na restauraci, či bankovním převodem. Pro aktuální možnosti rezervací a informací o dalších termínech prosíme kontaktujte obsluhující personál.

KJÓTSKÝ VEČER

KJÓTSKÝ VEČER 11. 05. 2017 17:27

se speciálním menu s lahůdkami přímo ze světoznámého trhu Nišiki v Kjótu se uskuteční v pondělí 29. května od 18.00.
Kjóto to je nejnavštěvovanějším místem v Japonsku a !!! Kjóto a Praha jsou sesterská města!
Díky tomuto příbuzenství Miyabi navázala před rokem spolupráci s centrální organizací pro Nišiki Market podporovanou Kjótskou radnicí. Nišiki je dlouhá zastřešená ulice v centru Kjóta s malými obchůdky s mořskými plody, zeleninou a všelijakými lahůdkami.
Je to přehlídka gastronomie. Kdo míří do Kjóta, určitě musí do Nišiki. Davem se sotva protlačíte.

Majitelka Miyabi Darja Kawasumiová pro vás v trhu koupila různé lahůdky, které vkomponuje do mimořádného menu Kjótského večera. Vše vám osobně popíše a pobaví vás i svými japonskými historkami.
Ochutnáte sušené sepijky a naložené rybky a vlasové řasy a kompjo dýni a pět druhů tsukemono z proslavené prodejny ředitele trhu pana Katsumi Utsu. Obdržel za své zásluhy v gastronomii řád od samotného japonského císaře.
Cena: 900 Kč

Podmínkou pro závaznou rezervaci je zaplacení zálohy ve výši 300 Kč (nebo celé částky) na osobu. Lze zaplatit v hotovosti nebo platební kartou na restauraci, či bankovním převodem. Pro aktuální možnosti rezervací a informací o dalších termínech prosíme kontaktujte obsluhující personál.

KAISEKI BANQUET A TRADIČNÍ ČAJOVÝ OBŘAD V MIYABI - NOVÉ TERMÍNY

KAISEKI BANQUET A TRADIČNÍ ČAJOVÝ OBŘAD V MIYABI - NOVÉ TERMÍNY 21. 10. 2015 13:36

Dne 22.května 2017 v 18:00, u příležitosti 22 let od založení restaurace Miyabi Vám zakladatelka a majitelka restaurace Darja Kawasumiová nabízí tradiční čajový obřad na japonském sezení tatami. Otevřeli jsme 5.5.1995, a právě proto Vám nabízíme tento zážitek za symbolických 555 Kč.

Užijete si uměleckých předmětů jako je svitek nebo rozmanité čajové náčiní a potěšíte své chuťové smysly dobrým jídlem kaiseki, wagaši cukrovím a mimořádně kvalitním zeleným čajem matča. Vstupenky možno zaplatit U NÁS V MIYABI.