Novinky

Jiná tvář Miyabi - v neděli 19. ledna 2020 od 14hod

Jiná tvář Miyabi - v neděli 19. ledna 2020 od 14hod 16. 01. 2020 11:54

Přátelé! Zdravím vás v novém roce 2020. Přeji, abyste každý den prožívali s úsměvem ve tváři i v duši a uměli se vyrovnat se vším, co vás těžkého potká, i když si to sami ani nezpůsobíte. Japonci druhým lidem i sobě s oblibou přejí a doporučují - "Ganbatte kudasai” nebo vespolek “Ganbarimashou!", “Ganbarimasu” což znamená “Vydrž”, “Vydržme”, “Zvládněme”, “Snažme se a přečkejme ve zdraví” “Udělám a zvládnu” a nebo možná lze přeložit i jako naše oblíbené “Dáme tomu a zase bude dobře”. Možná jim pomáhá i jedno japonské rčení, které mám moc ráda. Bývá vepsáno na svitcích pro japonský čajový obřad. Je to “Nichi Nichi Kou Nichi” a já tento svitek v Miyabi teď v neděli na příští Jiné tváři Miyabi (JTM) vyvěsím. Vnímám znaky "den a zase den a mít rád ten den" jako vyznání či předsevzetí, že každý den je ten krásný oblíbený den, ať třeba i prší nebo padají trakaře. Moc si přeji, abych takto žila. Věřím, že je to i vaše přání a že ten rok 2020, o kterém mnozí říkají, že je ve znamení Sci-fi, prožijete v míru a dobře.

Ano, tuto neděli 19. ledna (od dvou odpoledne) je den, kdy Miyabi poslouží jako místo, kde se můžeme sejít a přiťuknout si dobrým sake v dřevěných krabičkách masu na šťastný nový rok. Čajový obřad budeme mít tentokrát u slavnostního lakovaného stolku misonodana. Na tatami pro nás Darek Macháně rozestaví své mechosvěty na jednodenní výstavě “Kousek lesa do Vašeho domu”. Ve svém umění se inspiruje japonskou přírodou. A samozřejmě, uděláme si hezký večírek a bude nám dobře!

Těším se na setkání a omlouvám se, že k vám dolétá oznámení o JTM takhle na poslední chvíli.
Darja

Soutěž v rozpoznávání sake

Soutěž v rozpoznávání sake 08. 01. 2020 14:52

sobota 8.února 2020 od 17:00 v Japonské čajové místnosti Miyabi, Navrátilova 10, Praha
Cena: 350,- Kč na osobu

Kikizake je oblíbená japonská hra o rozpoznávání sake. Soutěžící dostanou k ochutnání 5 druhů sake a pak 2 z těchto pěti. Úkolem je identifikovat, která dvě to jsou. Kdo rozpozná správně nejvíc sake, stane se vítězem a dostane jako cenu láhev skvělého sake z Japonska. Po soutěži si ti, kdo budou chtít zůstat, budou moci objednat jídlo a pití z jídelního lístku Miyabi přímo v čajové místnosti.
Přihlašte se prosím na: https://www.facebook.com/events/913379162391576/

GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2020 V MIYABI NA TÉMA SCI-FI !

GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2020 V MIYABI NA TÉMA SCI-FI ! 03. 12. 2019 15:15

od 15.ledna do 29.února 2020

Patříte-li mezi milovníka japonského jídla, můžete ochutnat naší tříchodovou speciální nabídku za zvýhodněnou festivalovou cenu:

  • Japonský hmyz a mořské plody v ume obentu, rybí polévka z bio lososa z farmy Lhotka
  • Suši rolka "Korálový útes" s mušlemi hotate a mořskými řasami wakame, hidžiki, nori a red tosaka
  • Sladká trojice - ovocný kanten, moči s matča široanem a kinako zmrzlina

Podávané nápoje v rámci degustace : Japonské rýžové víno saké – 0,125 l Japonské točené pivo Asahi Super Dry – 0,3 l

Prodej ochutnávek od 3.12.2019 pouze na www.maureruv-vyber.cz

PS: Nebojte se našeho „japonského hmyzu“, tedy kobylek Inago v prvním chodu. Jsou zaručeně jedlé, dovezené z renomovaného obchodu v Japonsku. Pokud nemáte odvahu kobylky pozřít, nabízíme Vám možnost při návštěvě Miyabi oznámit našemu personálu „kobylky ne“ a na svém talíři se s nimi nesetkáte.

V Miyabi můžete na jediném místě v Praze ochutnat točené japonské pivo Asahi Super Dry!

V Miyabi můžete na jediném místě v Praze ochutnat točené japonské pivo Asahi Super Dry! 16. 08. 2019 14:03

V Japonsku se pivo Asahi Super Dry prodává od roku 1987 a v současné době se jedná o nejprodávanější japonské pivo. Ležák, v jehož receptuře najdete i rýží podléhá japonským standardům vaření piva a proslavila jej chuť označená termínem „karakuchi“. Ta vzniká díky technologii kvašení, která využívá ječný slad, nízkou teplotu, úplné prokvašení, dlouhodobé zrání a vynechává proces pasterizace.

Ležák Asahi Super Dry je uvařen tak, aby nabídl po napití říznou a osvěžující chuť, která v závěru přechází do velmi čisté chuti bez dlouhého doznívání. Právě pro ono krátké doznívání se pivo doporučuje ke konzumaci jemných pokrmů, jako jsou třeba suši, jelikož v ústech nezůstává žádná pivní dochuť. Kanpai! A ještě don´t drink and drive!