ARCHITEKT MIYABI

Koho si Darja vybrala pro návrh interiéru Miyabi

Byl to akademický architekt Vít Máslo, tehdy spolumajitel avantgadního architektonického studia a nyní renomovaný architekt mezinárodního významu. On byl nadšený z Darji jako progresivního investora. Darja byla nadšená z Vítka, protože měl zapálení pro nové inspirující a současně s Darjou sdílel cit pro zachování dispozic stoletého činžáku v Praze 1.

Oba chtěli zviditelnit české dovednosti. Logo ČaJ tedy fungovalo i v zadání architektonickém. Darja chtěla, aby se japonské prvky snoubily s tím, co je cenné v Česku. Přicházela s neobvyklým zadáním, a přitom měla solidní japonskou zkušenost a věděla, co chce. Byla ochotná věnovat peníze do experimentálních řešení. Společně hledali řemeslníky fajnových profesí, jako byli kameníci pro dlažby zámků nebo štukatéři se zlatými plátky, a vybírali materiál jako českou žulu nebo břidlici. Nášlapné kameny jsou ze soutoku Labe s Vltavou. Miyabi měla být od začátku souzněním vzájemnosti, kde se rodí přátelství.

    Přidejte se do Rodiny Miyabi
    Chcete sledovat naše novinky? Přihlaste se k odběru novinek a buďte mezi prvními, kteří obdrží zajímavé novinky a inspiraci ze světa Miyabi