Přátelé Miyabi, přejeme vám krásný nový rok! Akemashite omedetou gozaimasu! Ještě nějakou dobu budeme sloužit jen z okénka a budete... Číst dále
Hodně se hovoří o tom, že je vhodné hýčkat si přátelské bakterie v našem zažívacím traktu. Možná je to klíč... Číst dále
Idea Shoshin jako prvotní počin neposkvrněného srdce, kdy všechno je teprve před námi, je v Japonsku oblíbený termín k filozofických diskusím. Nevím... Číst dále
V našich krajích na Silvestra typicky jíme čočku, která připomíná penízky, zatímco v Japonsku si novoročně pochutnávají na fazolkách mame a dávají... Číst dále
Vánoce jsou křesťanský svátek o narození Ježíše a naději pro Boží spasení. V Japonsku se ale o duchovní obsah Vánoc... Číst dále
Tohle jídlo pro všední dny si oblíbíte tolik, že budete tvrdit, že je to nejlepší japonské jídlo. A nebudete první,... Číst dále
Proč je tarako skvělý dárek k Vánocům? Mám pro vás nápad, co nadělit na Vánoce jako dárek. Tarako. Je to... Číst dále
Řasy – surovina pro přežití lidstva Wakame, druh mořských řas, je jednou ze surovin budoucnosti. Lidstvo se bude chtít uživit.... Číst dále
Tsukemono jako prestižní povolání Jako se vinař cítí téměř umělcem, v Japonsku je to podobné s tvůrci nakládané zeleniny tsukemono.... Číst dále
Když se řekne rámen, nejprve si vybavím cup noodle – kappu nuudoru – a vzpomenu, jak jsem tohle jídlo odpírala... Číst dále
Přátelé! Máme listopad. Jablka už jsou dávno sklizená. Na stromech zbyly tak jedině kdoule. Kdoule Víte, co je to za... Číst dále
Přátelé! Blíží se Den Sushi. Léta jsem si myslela, že je to den mezinárodní a jako takový jsme jej v... Číst dále