Víte, z jaké země pochází rámen? Z Japonska? Ne. V muzeu rámen v přístavu Yokohama říkají, že rámen, nudlová polévka, se v Japonsku stala... Read More
Tykev je jedna ze zelenin, které jsou rozšířené po celém světě a byly tak už dávno před námořními výpravami ke... Read More
Nedávno jsem četla teologický článek v Katolických novinách a překvapilo mě, že autor použil výraz „přežvykovat Boží slovo“. Moje mysl rázem... Read More
Jaké japonské jedlé trávy znáte? Mizuna nejspíše. Má i dobrodružný název – pavoučí hořčice. A možná komatsuna – japonský špenát.... Read More
Docela se divím, že jsem dosud žádný pořádný text o renkon nenapsala. A přitom renkon – jedlý lotosový kořen, má... Read More
Tokonoma je místo, které by mělo být v každé domácnosti. Je to místo, které nás vybízí k rozhovoru se světem, s druhými lidmi... Read More
Jestli je nebo není, záleží i na tom, jak to slovo napíšete. Hourensou nebo HouRenSou. Když je to akronym vytvořený... Read More
Letní prázdniny jsou nádherným prostorem pro neobvyklé zážitky. Na cestách můžeme okusit i jídlo, které jsme do té doby nikdy... Read More
Trojice japonských slov, jak jsem si je poeticky nařadila – honmei, honmono, honki (pravé jméno, pravá materie, pravý cit) mě... Read More
Je Advent a k Adventu patří fialová barva. Taková sytá fialová, alespoň já to tak vnímám. Je to barva závažnosti a... Read More
Bylo to někdy na konci května roku 1986. Vedla jsem svého syna Ria do místní základní školy na předměstí velkoměsta... Read More
Vážení hosté! Miyabi zakládá své vysoce kvalitní sushi know how na významné pomoci mistra Masayoshi Kazata a letitém působení mistra Tadayoshi... Read More