
- akce již proběhla.
Wagyu omatsuri v Miyabi!
18 dubna - 30 dubna

Ve dnech 21-24.4.2023 pro Vás připravujeme nabídku hovězí wagyu z prefektury Miyazaki ve kvalitě A5, tedy mimořádné.
wagyu steak /100gr/ na japonský způsob z nízkého roštěnce – 1.200 Kč
wagyu nigiri /2ks/ – 500 Kč
wagyu futomaki – sushi rolka plněnátrhaným wagyu, vařenou mrkví, špenátem, ochucená pikantní karashi hořčicí – 280 Kč
Co víte a nevíte o wagyu?
-wagyu znamená v překladu Japonský skot
-v Japonsku existuje pět hlavních druhů wagyu: Tajima, Hida, Tottori, Shimane a Kumamoto
-maso skotu wagyu se často označuje jako „Kobe beef“, správně by takto ale mělo být označováno pouze maso s oblasti Kobe
-wagyu se obvykle poráží ve věku 30-35 měsíců
-dlouhý a pomalý výkrm je nezbytný pro správné ukládání tuku ve svalstvu tzv mramorování, čímž je maso wagyu proslulé
-maso wagyu ačkoliv je tučné, tak je zároveň zdravé a doporučované do nízkocholesterových diet
Přijďte včas, ať se Vám nevyprodá.
Vaše Miyabi!