Načítám Akce

« Všechny Akce

Yosenabe

6 února - 14 března

Hostina pro jednoho nebo pro celou rodinu

Nabe je jídlo, které se v japonsku jí z jednoho hrnce – nabe. Hrnec se postaví doprostřed stolu a hoří pod ním plamen. Jsou v něm základní suroviny a další syrové dobroty jsou úhledně rozložené na velkém talíři. Každý si z něj vezme to, co bude chtít jíst a opatrně vkládá do hrnce. Je to jídlo, které si můžete vychutnat s rodinou, ale i samostatně.
My vám v Miyabi tuto hostinu na víkend připravíme.

Naše Yosenabe je severský typ nabe z ostrova Hokkaido. Je to vývar ze škeblí a kombu. Jeho chuť umocní shiitake, čínské zelí, pórek, pak choi, jarní cibulka, renkon, tofu a hlavně miso. Vše vám zavakuujeme – do samostatného pytlíčku i uvařenou rýži  – a vy už jen budete vkládat do hrnce. Níže máte jednoduchý návod. Více o nabe si můžete přečíst na našem blogu Nabemono.

Cena: 230,-

Od soboty na našem e-shopu v sekci Mimořádná nabídka.

 

Návod na přípravu

Hostina nabe s širokým kastrolem uprostřed stolu pro více hostů:
Obsahy sáčků (násobky počtu jedlíků) se škeblemi a jinými dobrotami přendejte do hrnce a přiveďte k varu. Všichni mají před sebou své malé mističky a do nich si nabírají z hrnce to, co chtějí jíst. Když jsou všechny dobroty z hrnce snědeny a zbyde jen vývar, vložte do něj uvařenou rýži, přikryjte pokličkou a nechte ji znovu pět minut povařit. Rýže si krásně nasaje chuť vývaru a máte druhý chod.

Pro jednu osobu jako celopolévka:
Pokud budete jíst jen samostatně jedna osoba, vložte do hrnce obsah obou sáčků najednou a přiveďte k varu. Přendejte do velké misky a můžete nabe jíst jako celopolévku.

Podrobnosti

Zahájení:
6 února
Ukončení:
14 března

    Zeen Social Icons

    Přidejte se do Rodiny Miyabi
    Chcete sledovat naše novinky? Přihlaste se k odběru novinek a buďte mezi prvními, kteří obdrží zajímavé novinky a inspiraci ze světa Miyabi