Vážení hosté! Miyabi zakládá své vysoce kvalitní sushi know how na významné pomoci mistra Masayoshi Kazata a letitém působení mistra Tadayoshi... Read More
Shiso jsou krásné srdcovitě zašpičatělé listy a já jsem si je nikdy nespojovala s hovězím, ale vždy se syrovou rybou. Jak... Read More
Shiitake je houba (take), která roste na stromě shii. Určitě jste jí v nějaké formě jedli. Od osmdesátých let minulého století... Read More
Jsou dny, které si pamatujeme celý život. Třeba den, kdy jsme šli poprvé do školy nebo den, kdy jsme se... Read More
Slovo, které mě v Japonsku provokovalo, bylo „anone“. Je to japonské slovo. Takto zní. Anone. Nic neznamená a je jen nepotřebným... Read More
Děti mají rády krevety. Vím to dobře. Do Miyabi chodí několik rodin právě proto, že jejich děti si zamilovali ebi.... Read More
Když chcete v Japonsku žít a nevyčnívat z davu svou neomaleností, musíte si jako první ctnost osvojit „ojigi“, tedy bonton klanění se.... Read More
Jezte zeleninu! Takovou radu slyšíme často, ale že bychom si uvědomovali, že mezi zeleninu patří i ta mořská, to asi... Read More
V japonské vysoké gastronomii je prohřešek, když surovinu, která je typická pro nějaké období, nabízíte v období jiném. Vědomě si teď dovolím... Read More
Možná se spolehlivě budíte s rozbřeskem plni touhy vstoupit do nového dne a pak pro vás můj nápad nebude zajímavý. Ale... Read More
Miyabi má 26. narozeniny. Loni jsem vám psala: „Vážení hosté Miyabi! Přátelé!Když jsem v roce 1995 slavnostně otevírala Miyabi, z... Read More
V čem je japonská kuchyně jedinečná? Čím je typická? Co nám v Miyabi nabídnete? Tak se ptali hosté v devadesátých... Read More