Jezte zeleninu! Takovou radu slyšíme často, ale že bychom si uvědomovali, že mezi zeleninu patří i ta mořská, to asi...
Stálice. Něco, co trvá. Skryté tajemství. Kapitola XXI. Malý princ. Saint-Exupéry. Rozhovor lišky a prince. Zlaté obilí. Už jsem vás...
Když jsem poprvé přijela do Japonska, o úhořích jsem věděla jen z povídání. Nejvíc z díla Zlatí úhoři od Oty Pavla. Takže...
svolejte rodinu ke krásným „věcem v hrnci“ Nabemono tmelí kolektiv Nabemono není ani guláš, ani polévka, jak píší na Wikipedii, možná něco mezi...
V čem je japonská kuchyně jedinečná? Čím je typická? Co nám v Miyabi nabídnete? Tak se ptali hosté v devadesátých...
V Miyabi pod točitými schody je – tak trochu odložen – starý dřevěný sud. Všimli jste si někdy? Je to sud...
pohostinnost v podobě zkaramelizované kobylky Tsukudani je způsob zpracování drobných živočichů, zeleniny a řas tak, aby dlouho vydržely a nezkazily...
Balit, zabalit, ubalit Nevím proč vnímám kouzlo v představě, že si někdo něco zabalí nebo někdo někomu něco zabalí. Tabák...
Apríl. Den, kdy můžeme někoho překvapit, napálit, zaskočit, ale hlavně pobavit. Je to den, kdy se naše úlety berou s velkorysostí....
Představte si restauraci, kde by u vchodu byla kasička s otvorem, kam byste při příchodu vložili částku, kterou byste chtěli na...
tabibito ka kobidobito bento? Ne že bych vytvářela nové cvičení jako je „třista třicet tři stříbrných stříkaček…“, jen jsem se...
Hodně se hovoří o tom, že je vhodné hýčkat si přátelské bakterie v našem zažívacím traktu. Možná je to klíč...